Webbutik

Visar 1–16 av 47 resultat

 • “A2” – DET SMARTA & OTROLIGT ENKLA BORDET

  Detta genialiska designbord av arkitekten Bengt Johan Gullberg, kan enkelt ställas in i tre positioner: soffbord, matbord och ståbord. Genom att vrida underredet i olika positioner, justeras bordsskivan i tre höjder: 51, 72 eller 96 cm. Bordsskivan är i teak och underredet i mattlackerat stål.

  Läs Mer/Read More 24,500.00 SEK inkl. moms
 • “DO WITH” – DEN STILRENASTE AV DE STILRENA

  Bland de olika lamptyperna som finns tillhör luminatortypen, utan tvekan, en av de mest utmanade en designer av golvlampor kan ta sig för att designa. Carlo Colombos har lyckats skapa en mycket elegant tolkning, som han kallar ”Do With”. Själva golvlampan som består av en cylinder målad i svart metall, står på en tunn, kvadratisk bas. Metallcylinderns diameter ökar allt eftersom lampan sträcker sig uppåt - ända upp till 182 cm. Ljuset strålar ut från toppen av cylindern och ger ett fint, indirekt, uppåtriktat sken.

  Läs Mer/Read More 10,000.00 SEK inkl. moms
 • “PINOCCHIO” – SÖT BORDSLAMPA FRÅN 50-talet

  Denna charmiga skrivbordslampa i mässing med en perforerad rödlackerad lampskärm i metall producerades av Falkenbergs belysning på 1950-talet. Stilen är inspirerad av den holländska modernistiska industridesignern Herman Theodoor Jan Anthoin (H. Th. J. A.) Busquets lampa "Pinocchio".

  Läs Mer/Read More 3,900.00 SEK inkl. moms
 • 5.5 – MODELLBYGGD SEGELBÅT

  Den här vackra handgjorda båtmodellen av den 9 m långa, OS-klassade segelbåten Skärgårds 55:an från mitten av 50-talet är gjord i skala 1:12 och tillverkas i fem exemplar. Det här exemplaret, nr 2/5 har en marinblå botten.

  Läs Mer/Read More 18,000.00 SEK inkl. moms
 • 60-TALSKRONA I MÄSSING FRÅN FOG & MØRUP

  Denna danska ljuskrona med tulpanformade skärmar av opalinglas utgör verkligen ett vackert blickfång.

  Läs Mer/Read More 7,000.00 SEK inkl. moms
 • ALBERTBORDET– ”ATOMISKT” I TEAK & KOPPAR

  Detta söta 50-talsbord är designat av Albert Larsson. Bordsskivan är i teak och de molekylformade tre benen i koppar avslutas med var sin ”atom” i trä.

  Läs Mer/Read More 7,500.00 SEK inkl. moms
 • AMERIKANSKT SOFFBORD I LÖNN

  Detta gracila soffbord i lönn ritades av Paul McCobb och tillverkades av Winchendon Furniture Company i Massachusetts. Det är i mycket gott skick med patina.

  Läs Mer/Read More 11,000.00 SEK inkl. moms
 • ANTIKT SIDEBOARD MED MARMORSKIVA

  Detta vackra antika sideboard med marmorskiva har elegant snidade ben i mahogny, utsmyckningar och benslut i mässing. Sideboardet är märkt och har en proveniens.

  Läs Mer/Read More 6,500.00 SEK inkl. moms
 • BORDSLAMPA I MURANOGLAS FRÅN VENEDIG

  Detta är en mycket ovanlig och en fantastiskt vacker bordslampa tillverkad i muranoglas. Den genomskinliga skogsgröna foten ger en läcker ljuseffekt.

  Läs Mer/Read More 16,000.00 SEK inkl. moms
 • BORDSLAMPOR I KROM FRÅN HERSTAL

  De här båda eleganta bordslamporna med förkromad lampfot och lampskärm i frostat glas är designade under sent 1900-tal.

  Läs Mer/Read More 6,000.00 SEK inkl. moms
 • COBRA – PARAPLYSTÄLLET FRÅN ITALIEN

  Detta sofistikerade paraplyställ från FIAM är tillverkat av 10 mm tjockt glas och kännetecknas av sin ormliknande form och sin svarta metallbas som ger paraplystället en perfekt stabilitet.

  Läs Mer/Read More 8,000.00 SEK inkl. moms
 • DANSK 60-TALSLAMPA I MÄSSING

  Denna eleganta taklampa ger ett mjukt och varmt ljus.

  Läs Mer/Read More 12,000.00 SEK inkl. moms
 • DANSKT SOFFBORD I TEAK

  Detta eleganta soffbord från 50-talet ritade Johannes Andersen i en stil som påminner om hans soffbord "Smiling Table". Det är tillverkat av teak och har en öppning i ”sargen” för tidningar. Bordet kallas modell 240.

  Läs Mer/Read More 22,000.00 SEK inkl. moms
 • FAZZOLETTOVAS FRÅN VENEDIG

  Denna fantastiska vas av Fulvio Bianconi är gjord i muranoglas och har både en sällsynt färgkombination och en ovanlig storlek. Formen påminner om en gammal näsduk (fazzoletto på italienska).

  Läs Mer/Read More 12,000.00 SEK inkl. moms
 • FINSK VINTAGELAMPA FRÅN 60-TALET

  Denna klarröda taklampa med en lampskärm i perforerad lackerad metall är tillverkad i Finland av Valinte Oy. Insidan av skärmen är vit och lampan har en dekorativ detalj i mässing. Designer: Okänd

  Läs Mer/Read More 6,000.00 SEK inkl. moms
 • FRANSKA FÅTÖLJER I LÄDER OCH KROM

  Dessa eleganta fåtöljer ”Fil" (=tråd) i svart läder och kromat stål känns igen på sin estetisk förkromade dragkedja på baksidan av ryggstödet.

  Läs Mer/Read More 15,500.00 SEK inkl. moms